Składniki:
Wszystkie składniki muszą być zakupione w CARREFOUR

makaron do spaghetti
20 dag mięsa mielonego
sos pomidorowy
2 ząbki czosnku
obrana cebula pokrojona w talarki
przyprawy
sól i pieprz
świeża pietruszka do ozdoby
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 2 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Pokrojony w plasterki czosnek i cebulkę posiekaną w talarki przekładam na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Po 3 minutach dokładam mięso mielone i lekko je obsmażam. Uważam aby potrawę często mieszać, aby się mięso nie przywarło. Na koniec smażenia dodaję sos pomidorowy. Do smaku przyprawiam solą, pieprzem itp. W innym garnku gotuję garść makaronu spaghetti.Parujący makaron układam na talerzach w gniazda, a potem polewam gorącym sosem. Do ozdoby spaghetti przy ozdabiam świeżą pietruszką.
Wszystkie przepisy