Składniki:
mąka: 2 szklanki
jajka: 2 sztuki
sól: 1 łyżeczka
grzyby suszone: 5dkg
smalec: 2 łyżki
cebula: 2 sztuki
kiszona kapusta: 60dkg
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 120 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

Do mąki dodać jajko, sól i wodę. Wyrobić ciasto. Ciasto rozwałkować i pozostawić do przeschnięcia. Kroić paski szerokości 1,5cm, następnie kwadraciki. Gotować w osolonej wodzie do wypłynięcia na wierzch makaronu. Włożyć kapustę z grzybami do garnka i gotować do miękkości, następnie drobno posiekać, podsmażyć z cebulką. Połączyć z łazankami. Podawać na gorąco.
Wszystkie przepisy