Składniki:
Cebula: 0,5kg
pieczarki: 20dag
vegeta: 3 łyzeczki
spagethi: 1 opakowanie
curry: szczypta
olej: pol szklanki
woda: 2 szklanki
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: średnio łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Kroimy cebule w talarki i wrzucamy do garnka gdzie już jest rozgrzany olej, prażymy cebulkę ok 15 min ciagle mieszajac. 2 szklanki wody laczymy z vegetta i curry i wlewamy do cebulki oraz dodajemy pokrojone piczarki w talarki. Dusimy dopoki cebulka nie bedzie miekka. Makaron gotujemy. Wykladamy makaron na talerze i dodajemy po 2-3 lyzki naszej cebulki z dodatkami. Jemy i rozkoszujemy się pysznym smakiem
Wszystkie przepisy