Składniki:
1 paczka makaronu penne 0,5 paczki mrożonego szpinaku 3 piersi z kurczaka 2 szklanki mleka 4 łyżki margaryny do smażenia 4 łyżki mąki przyprawy(sól
pieprz
oregano
bazylia)
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Makarony
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Makaron ugotować. Pierś pokroić w kosteczki i usmażyć z przyprawami. Dodać do ugotowanego i odcedzonego makaronu. Margarynę rozpuścić w garnku, dodać mąkę i podsmażyć. Wlać mleko i gotować mieszając, aż zgęstnieje. Dodać sól, pieprz i szpinak. Mieszać aż wszystko dobrze się połączy, a szpinak nie będzie już zamrożony. Sosem zalać makaron z podsmażonym korczakiem. Wymieszać i udekorować np. listkami bazylii. Smacznego!!
Wszystkie przepisy