Składniki:
Łosoś: 0,5 kg
cytryna: 1 sztuka
koperku: pęczek
jogurt: 400 ml
masło: 20 g
sól
świeżo zmielony biały pieprz
pieprz ziołowy
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 2 osób
Czas: do 60 minut
Trudności: średnio łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

Filety łososia posolić i posypać pieprzem ziołowym. Następnie położyć na folię aluminiową. Na filetach ułożyć wiórki masła, trochę pokrojonego koperku i wycisnąć sok z cytryny. Zawinąć w folię i pozakłuwać widelcem. Piec 20 minut w 180 stopniach. Resztę koperku drobno posiekać. Wraz z przyprawami, sokiem z cytryny, solą i białym pieprzem wymieszać z jogurtem. Sosem polać upieczoną rybę przed podaniem.
Wszystkie przepisy