Składniki:
SKŁADNIKI: 2 porcje
Makaron Taglitelle 6 gniazdek
pomidory Pelatti 2 puszki
(pomidory bez skórki w zalewie)
filet z łososia bez skóry 30dkg
wino białe półwytrawne 0,5szkl
Świeże zioła: czosnek 2 ząbki
rozmaryn

szałwia
bazylia
sól
pieprz
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 2 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 40 zł
 

Sposób przyrządzania

Makaron gotujemy Al. dente –cedzimy. Łososia kroimy w dużą kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem, obsmażamy. Dodajemy posiekane zioła, połówki pomidorów z zalewą, dodajemy wino,. Następnie dodajemy makaron, przyprawiamy do smaku- całość delikatnie mieszamy. Gotową potrawę dekorujemy bazylią,
Wszystkie przepisy