Składniki:
ciasto:30 dag maki,20 dag drozdzy,łyżeczka cukru
szklanka mleka
jajko
żółtko
łyzka margaryny
masło do wysmarowania blachy Farsz: kapusta kiszona[około 500g
listki laurowe
ziele angielskie
kilka suszonych grzybów
cebula
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 6 osób
Czas: -
Trudności: średnio łatwy
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

Kapuste obgotowac z listakami laurowymi i zielem angielskim. Suszone grzyby ugotowac.Odcedzic.Posiekac. Cebule zeszklic.Na tym samym tłuszczu obsmazyc kapuste i grzyby. Przesiac makę.Zrobic rozczyn[ z drozdzy, cukru,1/2 szkl mleka, maki]Wbic żółtko, reszte mleka dodac tłuszcz i wyrobic ciasto.Pozostawic do wyrośniecia.Nastepnie rozwałkowac na prostokat posmarowac farszem zawinac w rulon.Przełozyc do wysmarowanej tłuszczem formy.Gdy podrosnie posmarowac rozmaconym jajem.Piec w nagrzanym piekarniku 40-45 min.
Wszystkie przepisy