Składniki:
Filet z kurczaka
tarty żółty ser
oliwki
sos meksykański w słoiczku
tabasco
sól
pieprz
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 1 osoby
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Filet z kurczaka opłukać zimną wodą, dokładnie wysuszyć i lekko roztłuc. Przyprawić solą i pieprzem, wstawić na godzinę do lodówki. Następnie mięso położyć na grillu. Kiedy mięso jest już prawie upieczone, pozypujemy je żółtym sera, na to warstwę oliwek i znów ser. Sos meksykański doprawiamy do smaku tabasco. Kurczaka podajemy polanego sosem. Doskonałym dodatkiem będzie ciabatta lub bagietka. Jelsi ktoś nie lubi sera i oliwek nie musi ich stosować. Podawac najlepiej z grillowanym pieczywem.
Wszystkie przepisy