Składniki:
kromka chleba
margaryna do smarowania pieczywa (np: śniadaniowa
roślinna
lub inne)
czosnek
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 1 osoby
Czas: do 10 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 5 zł
 

Sposób przyrządzania

Kromkę z jednej strony smarujemy margaryną, i kładziemy na ruszt grilla (oczywiście nad żar, bo gdy nad ogień kromka się spali), opiekamy ją kilka minut, obracamy na drugą stronę i opiekamy aż do kolory brązowego, (kromka będzie mięka od strony posmarowanej, a z drugiej strony będzie twarda, opiekamy wg uznania, następnie twarda stronę smarujemy czosnkiem (po twardej stronie czosnek się zdziera, czosnku smarujemy wg uznania -im ponad 8 porcji tym ostrzejsze)i gotowe mamy smaczną kromkę. Bardzo dobe dla lubiących ostre potrawy... smacznego
Wszystkie przepisy