Składniki:
1 szklanka maku
1 szklanka pszenicy(można kupić obitą z łupki)
0,5 szklanki cukru pudru
0,5 szklanki prawdziwego miodu
15dkg orzechów włoskich
3 łyżeczki rodzynek
3 łyżeczki poszekanych migdałów 3-4 pokrojone figi
skórka z cytryny
1 szklanka mleka,
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje:
Czas: -
Trudności: -
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

Pszenicę umyć i namoczyć na 10 godzin. Ugotować zmieniając kilka razy wodę. Gdy będzie mięka, odsączyć na sicie. Mak opłukać, zalać wrzącym mlekiem, gotować na wolnym ogniu. Odsączyć i zemleć 2-3 razy w maszynce. Połączyć mak z pszenicą i resztą składnbików. Dokładnie wymieszać. Im ponad 8 porcji bakalii i miodu, tym kutia smaczniejsza.
Wszystkie przepisy