Składniki:
marynata: 2 roztarte ząbki czosnku
po 1 łyżeczce świeżego tymianku i rozmarynu
3 listki laurowe
2 łyżki pieprzu
1/2 szklanki oliwy
warzywa: 4-8 kolb młodej kukurydzy
4 bakłażany
4 cukinie
4 czerwone cebule
6 podgotowanych ziemniaków
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 60 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 40 zł
 

Sposób przyrządzania

Wymieszaj wszystkie składniki marynaty, odstaw je na pół godziny, a potem zmiksuj. cukinie, ziemniaki, bakłażany i cebule pokrój w plastry, kukurydzę w kawałki o długości 5 cm. Ponadziewaj na drewniane szpadki do szaszłyków. Posmaruj marynatą i ułóż na rozgrzanym grillu. Piecz ok, 15 minut, co jakiś czas smarując marynatą.
Wszystkie przepisy