Składniki:
- 4 piersi kurczaka
- 3 śmietany kremówki (30%)
- 2 zupy w proszku (najlepiej z Winiar
ja używam cebulowej bądź pieczarkowej) nie gorący kubek
tylko takie na kilka osób.
- 500g makaronu - najlepszy do tego dania jest makaron w kształcie ryżu
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Dania z drobiu
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 90 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Kremówki ubić i dodać zupy (oczywiście proszek, a nie przygotowany wywar), całość dokładnie wymieszać. Wlać do naczynia żaroodpornego, włożyć pokrojone kawałki piersi kurczaka i do piekarnika. Musi się zapiekać przez godzinę. Kiedy mięso już się upiecze należy je wyciągnąć na talerz, a do sosu wrzucić ugotowany makaron. Jeśli ktoś nie chce zużywać całego sosu na makaron, to można również nałożyć tyle ile się chce i polać sosem. Danie trochę kaloryczne, ale przepyszne Smacznego!
Wszystkie przepisy