Składniki:
50dag.burakow
wloszczyzna
cebula
2 zabki czosnku
lisc laurowy
ziarenka pieprzu
2 lyzki koncentratu buraczanego. Uszka: szklanka maki
sol
pieprz
3 dag.siekanych ugotowanych suszonych grzybow
cebula
siekana natka
lyzka siekanych orzechow wloskich
jajko
lyzka oleju
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 8 osób
Czas: do 90 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Z warzyw i przypraw ugotuj wywar. Dodaj starte buraki i posiekany czosnek.Gotuj przez 30 minut. Przecedź, dopraw, dodaj koncentrat. Z maki, soli, wody zagnieć ciasto pierogowe. Zrób farsz: siekana cebule zeszklij na oleju,dodaj do grzybów,wbij jajko,wymieszaj z orzechami i natka,przypraw sola i pieprzem.Ciasto rozwałkuj,wytnij kwadraciki. Na każdym ułóż nadzienie. Formuj uszka i gotuj w osolonej wodzie,aż wypłyną. Odcedź.Po kilka uszek włóż do bulionówek, zalej barszczem.
Wszystkie przepisy