Składniki:
kostka margaryny
szklanka mąki tortowej
szklanka mąki ziemniacznaej
szklanka cukru pudru
2 jaja
szklanka mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia. olejek rumowy
lukier rumowy
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Ciasta, Desery
Porcje: ponad 8 porcji
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Ucieramy margaryne i cukier puder, dodajemy jajka i mleko cały czas ucierając. Po uzyskaniu jednolitej masy dodajemy obie mąki i proszek do pieczenia cały czas mieszajac, pod koniec dodac esencję zapachową. Ciasto przełozyc do średniej wielkości formy babowej. Wstawic do piekarnika o temp. 180 C, piec około 50 min.Po upieczeniu babkę studzimy i polewamy lukrem.
Wszystkie przepisy