Składniki:
Dowolna ilość bagietek
0,5kg sera żółtego startego
0,5kg pieczarek
cebula
czosnek
pietruszka
masło
musztarda
ketchup
może być ogórek kiszony lub małosolny według uznania
papryka czerwona
folia aluminiowa do upieczenia na grilu
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: ponad 8 porcji
Czas: do 10 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Bagietki rozkrajamy wzdłuż smarujemu dwie półówki masłem następnie jedną z nich smarujemy jeszcze ketchupem i musztardą.Na następnej półowce układamy kolejno posiekany drobno czosnek oraz cebulke i pietruszke, następnie układamy obrane i pokrojone w plasterki pieczarki, papryke i ogórka ale to według uznania jak kto lubi...bo może to być ale nie musi, na koniec posypujemy dużą ilością sera żółtego startego i nakładamy na wierzch wczesniej posmarowaną drugą półówkę bagietki. Kroimy bagietkę na 3 lub 4 części kazdą część zawijamy w folię i układamy na grilu pieczemu ok 10-15 minut az bietki bedą zarumienione.Wykładamy na talerz i zajadamy sie bagietkami można jeść do mięs z grila zamiast chlebka zwykłego.PYCHOTKA..............Smacznego)
Wszystkie przepisy