Składniki:
mąka:25 dag
cukier:20 dag
margaryna:15 dag
serek homogenizowany (najlepiej waniliowy):30 dag
jaja:3
sok z połowy cytryny
kisiel cytrynowy:1 torebka
cukier waniliowy:1 torebka
aromat cytrynowy:1 szt.
proszek do pieczenia:1
rodzynki
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: ponad 8 porcji
Czas: do 90 minut
Trudności: trudny
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Jaja ubijać z cukrem, dodając rozpuszczoną margarynę, zmiksować. Dodawaćpo trochu mąkę, proszek do pieczenia, kisiel, cukier waniliowy, sok z cytryny i aromat cytrynowy i rodzynki. Ciasto włożyć po posmarowanej tłuszczem foremki. Piec ok 60 min. w temperaturze 180?C. Po upieczeniu babkę można polukrować lub posypać cukrem - pudrem.
Wszystkie przepisy