Składniki:
2 szklanki cukru
2,5 szkl. mąki
1 szkl. oleju
1 szkl. wody mineralnej gazowanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki kakao.
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 6 osób
Czas: do 90 minut
Trudności: średnio łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Ubic bialka, potem dodac do tego zóltka i cukier, ubijac mikserem. Do tego dodawac po malu wode, make, olej i proszek do pieczenia ubijac mjkserem. Podzielic ciasto na 2 czesci, do jednej dodac 3 lyzki kakao, a do drugiej dodac 3 lyzki maki, ubic mikserem i piec 40-45 minut w wysmarowanej tluszczem blaszce. doskonale nadaje sie na ciasto pod truskawki, ale wtedy nie dodajemy kakao.
Wszystkie przepisy