Składniki:
ciasto: 6 jaj
3/4 szklanki cukru
3/4 szklanki mąki ziemiaczanej

1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

4 łyżki mąki tortowej

1 duża łyżka octu

4 do 5 łyżek kakao masa: 1 puszka mleka skondensowanego (słodzone) -(gotowac 2,5 godziny ,najlepiej je ugotować kilka dni wczesniej nie otwierać)
1 opakowanie kremu do tortów CZEKOLADOWY
1 margaryna
kieliszek wódki
30 dkg. bezów
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Ciasta, Desery
Porcje: ponad 8 porcji
Czas: do 60 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Ciasto: jaja ubic z cukrem i octem na kremowo dodac resztę składników i delikatnie wymieszac piec 45 minut w 175*C. Masa: Ugotowane mleko (ostudzone) wyłożyć do miski i zmiksowac z margaryną ok 7 minut , dodając wódkę i na końcu wsypać krem i miksowac jeszcze kilka minut. Na upieczone ciasto układamy bezy jedne przy drugiej i smarujemy masą. Można posypać zmielonymi orzechami. Smacznego
Wszystkie przepisy