Składniki:
4 jajka,1 szklanka cukru
pół szklanki mąki pszennej
pół szklanki mąki ziemniaczanej,1/2 szklanki majonezu
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: ponad 8 porcji
Czas: do 40 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Jajka i cukier miksować razem na krem (aż cukier nie będzie chrzęścił) przez ok. 1-2 minuty. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i krótko zmiksować. Do masy dodać majonez i lekko wymieszać łyżką. Wyłożyć do formy posmarowanej i posypanej bułką tartą. Piec ok. 40 min w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Można dodać też kakao (wtedy będzie miało mocniejszy smak i czekoladowy kolor) lub olejku waniliowego lub śmietankowego.
Wszystkie przepisy