Składniki:
4 dojrzałe banany3 młode ceblki14 cienkich plastry boczkuser pikantny w plastrach (10 sztuk)pieprzsólpapryka sypana4 średniej wielkości ziemniaki
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 2 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

To wprost wspaniałe danie na letni, ciepły wieczór we dwoje.1. Banany obieramy ze skórki i ucinamy końce. Następnie nacinamy jak kiełbasę na całej długości, a w nacięcia kładziemy niewielkie kaałki cebulki.2. Tak przygotowane banany owijamy w cienkie platry boczku tak, by nie było widać owocu (pomagamy sobie wykałaczkami)3. Całość doprawiamy solą, pieprzem i papryką i kładziemy na grilu (trzymamy tak długo, by boczek się skurczył i wydobył soki)4. Gdy banan w boczku osiągnie oczekiwany wyżej wygląd, owijamy go plastrem sera i kładziemy na grilu na tacce by się podtopił.5. Tak przygotowane danie najlepiej podawać z ćwiartkami ziemniaka grillowanego Gwarancja: pycha!!
Wszystkie przepisy