Składniki:
ananasy:2 sztuki
lyzeczka plynnego miodu
kawalek imbiru
lyzka oleju
po kilka kropli soku z cytryny i rumu
kilka listkow swiezej miety
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Ciasta, Desery
Porcje: dla 5 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 5 zł
 

Sposób przyrządzania

Ananasa umyc, pokroic na cwiartki, imbir drobniutko posiekac i wymieszac z miodem, sokiem z cytryny, rumem i olejem.Mieszanka posmarowac cwiartki ananasa i ulozyc je na mocno rozgrzanym grillu. Piec 10 minut, co jakis czas obracajac. Upieczone cwiartki ananasa przelozyc z grilla na talerzyki i udekorowac listkami swiezej miety.Podawac jako deser z kulka lodow waniliowych.
Wszystkie przepisy