Składniki:
800 g mięsa wołowego
500 ml piwa
2 łyżki cukru
2 łyżki oleju
2 łyżki sosy sojowego
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka octu z czerwonego wina
1 łyżeczka pieprzu
3 cebule
1 papryka
chili suszona
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: średnio łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

w celu wykonania marynaty mieszamy piwo, cukier, olej, sos sojowy, czosnek, pieprz cayenne, ocet i pieprz. maczamy w niej mięso i zostawimy w lodówce na noc. następnego dnia gotujemy marynatę na patelni przez ok. 15-20 minut. mięso wołowe, cebulę oraz paprykę siekamy i umieszczamy na grillu. paprykę i cebulę dodatkowo skrapiamy olejem oraz pokruszoną suszoną chili. pieczemy, aż mięso będzie miękkie. przed podaniem polewamy ugotowaną marynatą.
Wszystkie przepisy