Składniki:
0,5 kg mielone mięso
np wieprzowe: 0,5 kg
cebula: 1 - 2 sztuki
jajka: 2
kapusta pekińska: średniej wielkości
bułka tarta
pieprz
sól
koncentrat pomidorowy: mały słoiczek
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 5 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

wymieszać mięso,dodać jaja, pokrojoną w kostkę cebulę i kapustę pekińską. doprawić do smaku.uformować kotlety (podsypując bułką tartą, aby sie "trzymały") usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.Przełożyć je do żaroodpornego naczynia i zalać wodą z przecierem. Zapiekać około 1 godziny. Zrobić sos i podawać z ziemniakami i surówką
Wszystkie przepisy