Składniki:
halibut 60dag.
czosnek 2 zabki
sok z polowy cytryny
suszony tymianek
estragon
bazyli
czerwona kapusta 30dag
jablko,cebula
2 lyzki octu winnego
6 lyzek oliwy
sol
pieprz
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Dania z ryb
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Czzosnek rozetrzyj.Kawalki ryby natrzyj czosnkiem i ziolami.Skrop 2 lyzkami oliwy i sokiem z cytryny.Jablko i cebule posiekaj,Kapuste poszatkuj,polacz z cebula i jablkiem.Reszte oliwy wymieszaj z octem,sola i pieprzem. Sosem polej salatke. Kawalki ryby upiecz na rozgrzanym grillu.Podawaj z frytkami.
Wszystkie przepisy