Składniki:
jajka - 4
mąka - 2 szklanki
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
cukier puder - ponad 1 szklankę
olej - 1 szklanka
ajerkoniak - 1 szklanka
szczypta soli
olejek cytrynowy
polewa czekoladowa lub lukier
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Ciasta, Desery
Porcje:
Czas: do 60 minut
Trudności: łatwy
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

Jajka zmiksować z cukrem i szczyptą soli, następnie dodać olej i ajerkoniak, miksować, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, miksować, na koniec dodać olejek cytrynowy. Ciasto wylać do natłuszczonej i posypanej bułką tartą foremki babkowej i włożyć do piekarnika. piec 50-60 min w 170-180 st. C Ciasto jest bardzo pyszne i bardzo proste, każdemu wychodzi wyjąć na ciepło polać polewą Smacznego!
Wszystkie przepisy