Składniki:
2szkl. mąki pszennej
1,5 szkl. cukru
6 jaj
kostka margaryny
6 łyżek oleju
2 łyżki kakao
kisiel wiśniowy
1/2 szkl. maku suchego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: ponad 8 porcji
Czas: do 60 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Margarynę utrzeć z cukrem, powoli dodawać żółtka oraz po łyżce oleju. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia-dodać. Na końcu dodać ubitą pianę. ciasto podzielić na 4 części. Do pierwszej dać kakao, do drugiej mak, do tzreciej kisiel, do czwartej nic. Wymieszać, lac po kolei każdą warstwę. Piec 45-50min. w temp. 200st
Wszystkie przepisy