Składniki:
czarne jagody / mogą być mrożone - 15 dkg
mąka - 1,5 szkl
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
soda oczyszczona - 1/4 łyżeczki
płatki migdałowe - 5 dkg
jajka - 2 szt
cukier puder- 15 dkg
cukier waniliowy
masło - 15 dkg / 3/4 kostki
mleko - 10 łyżek / 1/3 szkl
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 8 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

Włożyć do jednej miski wszystkie składniki oprócz jagód. Zmiksować. Na końcu dodać jagody i delikatnie wymieszać z ciastem. Włożyć masę do foremek wysmarowanych masłem do 3/4 wysokości. Piec ok 30 minut w średnio nagrzanym piekarniku. Smacznego!
Wszystkie przepisy